Történeti Gyűjtemény

Ki-kicsoda - akik beírták nevüket Siófok történetébe

Kedves Látogató!

Ezen az oldalon olyan, ma már nem élő személyek adatai találhatók, akik nem csak születésük, vagy haláluk révén kötődtek Siófokhoz, de ha nem is éltek itt tartósan, valami módon elősegítették fejlődését, alakították a település történetét. Az egyes személyeknél elsősorban a siófoki életrajzi vonatkozásokat igyekezetünk kiemelni, megismertetni.
Adattárunk nem lezárt, folyamatosan bővül. Minden új, ellenőrizhető információt, adatot köszönettel fogadunk!

Keresendő:


Fodor János, dr.

jogász, idegenforgalmi szakember, a SIOTOUR egykori igazgatója

(1932. február 1. –Siófok, 2001. április 25.)

 

Jogi egyetemet végzett Pécsett. 1954. április 1-jétől a Somogy Megyei Tanács Idegenforgalmi Hivatalának siófoki irodavezetője volt. Vezetése alatt, a kezdetben háromfős kis helyi iroda fokozatosan Somogy megye legnagyobb intézményévé nőtte ki magát, kempingekkel, utazási irodákkal, kiterjedt fizetővendéglátással, egyre bővülő számú szálláshelyekkel.

1965-ben egyik alapítója volt a Magyar Camping és Caravanning Clubnak, évekig alelnöke a Magyar Utazási Irodák Szövetségének. A Balatoni Intéző Bizottságnak – újjáalakulásától, 1957-től több éven át főtitkár helyettese volt. Tevékeny és szakmailag sikeres életútját különböző kitüntetésekkel ismerték el. 1999-ben Siófok Város Önkormányzata Siófokért kitüntetését vehette át

vissza a kereséshez