Történeti Gyűjtemény

Ki-kicsoda - akik beírták nevüket Siófok történetébe

Kedves Látogató!

Ezen az oldalon olyan, ma már nem élő személyek adatai találhatók, akik nem csak születésük, vagy haláluk révén kötődtek Siófokhoz, de ha nem is éltek itt tartósan, valami módon elősegítették fejlődését, alakították a település történetét. Az egyes személyeknél elsősorban a siófoki életrajzi vonatkozásokat igyekezetünk kiemelni, megismertetni.
Adattárunk nem lezárt, folyamatosan bővül. Minden új, ellenőrizhető információt, adatot köszönettel fogadunk!

Keresendő:


Juhász János

elektrotechnikus, önkormányzati képviselő

(Hajdúböszörmény 1928. május 19. – Siófok, 2012. október 10.)

 

Évtizedeken át Siófok egyik legismertebb személyisége volt. Önkormányzati képviselőként

járta a várost, beszélgetett az emberekkel mindenkit meghallgatott, s mindenkinek igyekezett segíteni. Civil szervezetek sorát támogatta. Nevéhez fűződik az Advocatus Pro Urbe Alapítvány (1990) létrehozása és működtetése, a „Virágos Siófok” mozgalom elindítása. Egyik kezdeményezője, alapítója és szervezője volt a Siófokért Somogyért Egyesületnek. (1994). 1990-2002-ig három cikluson át volt siófoki önkormányzati képviselő, 1994-2002 között a Somogy Megyei Közgyűlésben is tevékenykedett.

Legfőbb szervezője volt a Balatel Távközlési Rt.-nek (1991-ben), majd Internet Teleházat nyitott (2000-ben). Ismeretterjesztő céllal létrehozta az Advocatus Galériát, ahol a helyi civil szervezeteknek és alkotóknak biztosított bemutatkozási lehetőséget. Éveken át vezette Somogy Megye Idősügyi Tanácsát, s volt az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Siófoki Egyesületének vezetője. Ötletek sokaságát megálmodó ember volt, aki a jó elképzeléseket sokszor erején felül is segítette, támogatta.

vissza a kereséshez